How to find file in multiple sub directory


Aku buntu, macamana nak cari file yang hackers ni masukkan dalam server aku. Server banyak host. Kalau satu kena ada kemungkinan kat tempat lain pun dia masukkan fail backdoor tu. Google punye google jumpe la command ni.

find /var/www/html/ -name hacked.php\*

Penerangan :
find /var/www/html/
- Ia akan cari semua fail di dalam folder tersebut termasuk sub directory nya sekali..

-name hacked.php\*
- Kat sini ia define nak cari by nama dengan nyatakan nama fail dicari iaitu hacked.php

Alhamdulillah aku jumpe gak fail ni beranak kat tempat lain juga..fuhhh....

~ Be a Creator Not a User ~

Ulasan